Imprimeix

Jocs: Canvia la teva vida

Escrit per Lda. M. Dolors Grassot París el . Publicat a Jocs

Quants cops heu tingut la sensació que si canviés alguna cosa de la vostra vida seríeu més feliços? Per què costa tant decidir-se i implicar-se en un canvi vital?

 

Us proposem un joc que us pot ajudar a decidir en quina direcció voleu canviar la vostra vida, i que també us pot suposar una petita empenta per iniciar aquest canvi que desitgeu.

 

Imagineu que el metge us ha informat que només us queda un any de vida. Mediteu-ho bé i escriviu en un paper com canviaria la vostra vida aquesta informació.

 

Endreceu el paper unes hores o uns dies.

 

Recupereu el paper el dia que hagueu decidit i llegiu-lo de forma objectiva. Quins són els canvis més radicals que faríeu? Amb quin aspecte de la vostra vida es relacionen? amb la parella, la família, la feina, les relacions socials, l'oci...? En quins aspectes no heu tingut la necessitat de canviar res? Aquestes preguntes us indicaran quin espai de la vostra vida us satisfà, i quin necessita canvis profunds.

 

Un cop analitzat l'escrit, feu-vos aquesta pregunta: "si desitjo canviar la meva vida en aquesta direcció, què és el que m'impedeix posar-m'hi ara mateix?". Existeix realment un obstacle que us impedeix fer aquell canvi que necessiteu o desitgeu?

 

Si realment existeix aquest obstacle, és realment insuperable? Segurament no. Plategeu-vos com el podeu vèncer.

 

De vegades l'única cosa que ens impedeix viure la vida que volem és la por al canvi. Però un cop hem sigut capaços de concretar i posar en paraules allò que volem fer amb la nostra vida, el desig de realitzar-ho arriba a pesar més que la por d''intentar-ho.

 

Atreviu-vos a canviar la vostra vida.

 

 

 

Mariló Grassot Paris

Psicòloga

 

 

Jocs relacionats:

 

L'arbre

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar