Imprimeix

Consells de salut: Respirar correctament

Escrit per Lda. M. Dolors Grassot París el . Publicat a Salut

 

Respirar correctament és molt important per la nostra salut física i mental.

 

Hi ha diferents maneres de respirar i no totes són adequades. Quan estem nerviosos o angoixats, la nostra respiració és més ràpida i superficial, provocant un excitació del sistema nerviós que augmenta la sensació de nerviosisme. En agreujar-se el nerviosisme, s’incrementa el nombre de respiracions per minut, entrant en un cercle viciós. Així mateix, el nostre estil de vida accelerat afavoreix que el nostre cos assumeixi com a normal aquest tipus de respiració. Per això una de les tècniques utilitzades per contrarrestar l’ansietat o l’estrès és la respiració abdominal.  

 

La respiració abdominal és la més beneficiosa per a l’organisme. Encara que pugui semblar que no tenim control sobre la nostra forma de respirar, perquè es realitza de forma automàtica, entrenar regularment la respiració abdominal ens ajudarà a que el nostre cos l’assumeixi com la forma habitual de respiració. Això beneficia el nostre organisme i el nostre estat mental.

 

Per a practicar la respiració abdominal, proveu aquest exercici: Estireu-vos panxa per munt amb les mans sobre l'abdomen i inhaleu amb el nas comptant fins a 4. Imagineu que esteu inflant la panxa amb l'aire que entra al vostre cos. Aguanteu la respiració durant uns segons i exhaleu lentament per la boca comptant fins a 4. Alhora imagineu com la vostra panxa es va desinflant mentre treieu l'aire. Practiquen aquest exercici uns 5 minuts, 2 ò 3 cops al dia. Paulatinament anireu assimilant aquest tipus de respiració. 

  

Si patiu problemes d’ansietat o estrès, practiqueu aquest mateix exercici però procurant, al moment de treure l'aire, de comptar cada cop fins un número més alt. Un cop tingueu aquest tipus de respiració ben entrenada, hi podreu recórrer cada cop que us angoixeu i amb tan sols unes poques respiracions, observareu com el nivell d'angoixa es redueix progressivament. 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar